Rinnakkaiset verkkotunnukset ja aliverkko-osoitteet

Rinnakkaiset verkkotunnuksetNettihotellin webhotellipaketteihin on liitettävissä aina yksi ensisijainen verkkotunnus (esimerkiksi muotoa www.yritys.fi tai www.omatsivut.com). Tämä osoite toimii kunkin webhotellipalvelun perusosoitteena, joka avaa kotisivutilan ja johon sähköpostiosoitteet (esimerkiksi ) ja niiden käyttäjätunnukset perustuvat.

Rinnakkaiset verkkotunnukset

Ensisijaisen verkko-osoitteen lisäksi kuhunkin webhotellipakettiin voidaan liittää käytännössä rajoittamattomasti erilaisia rinnakkaisia verkkotunnuksia pelkällä verkkotunnuksen rekisteröinti- tai siirtokustannuksella.

Esimerkiksi jos ensisijaisen verkko-osoitteen 'www.yritys.fi' rinnalle halutaan liittää samaan kotisivutilaan ohjaava rinnakkainen osoite 'www.yritys.com', tämä voidaan tehdä pelkällä verkko-osoitteen hinnastomme mukaisella rekisteröintimaksulla. Emme peri myöskään lisämaksua DNS-nimipalvelintietojen luomisesta palvelimellemme, mikäli haluat itse rekisteröidä rinnakkaisen verkko-osoitteen.

Rinnakkainen verkko-osoite voidaan liittää joko rinnakkaisena tai edelleenohjaavana. Näiden ero on seuraava:

Rinnakkainen

  • Rinnakkaisena verkko-osoite avaa kotisivutilan tasavertaisena osoitteena. Selaimen osoitepalkkiin jää aina käytettävä verkko-osoite siinä muodossa kuin se on kirjoitettu (esim. www.yritys.fi tai www.yritys.com)

  • Myös asiakkaan luomat sähköpostiosoitteet toimivat automaattisesti rinnakkain (sekä että ohjaavat samaan sähköpostilaatikkoon).

  • Ratkaisussa hakukoneiden linkkisuosio voi jakautua kahdelle tai useammalle eri osoitteelle. Tällä tavoin esimerkiksi Googlen Pagerank voi olla pienempi kuin käytettäessä seuraavaa ohjaavaa ratkaisua.

Ohjaava

  • Ohjaavana rinnakkainen verkko-osoite nimensä mukaisesti ohjaa ensisijaiseen osoitteeseen. (Esimerkiksi kirjoitettaessa selaimen osoiteriville 'www.yritys.com' se muuttuu muotoon 'www.yritys.fi' ja kotisivut avautuvat).

  • Ohjaavassa rinnakkaisverkko-osoitteessa rinnakkaisosoitteisiin perustuvien sähköpostiosoitteiden käyttäminen on mahdollista, mutta nämä tulee luoda erillisinä sähköpostitunnuksina.

  • Ratkaisussa hakukoneiden linkkisuosio voi olla parempi, sillä vaikka sivustoon linkitettäisiin käyttäen eri osoitteita (www.yritys.fi ja www.yritys.com) linkkisuosio "ohjautuu" ensisijaiselle osoitteelle.

Asiakkaamme voivat vapaasti valita kumpaa ratkaisua haluavat käyttää palvelussamme. Oletusarvoisesti rinnakkaiset verkkotunnukset konfiguroidaan ohjaavina.

Aliverkko-osoitteet (subdomains)

Aliverkko-osoitteet eli ns. subdomain-osoitteet tarkoittavat asiakkaan ensisijaiseen verkko-osoitteeseen (esim. yritys.com) perustuvia aliosoitteita (esim. aliosoite.yritys.com). Webhotellipaketin sivutilaa voidaan tarvittaessa jakaa erikseen aliverkko-osoitteen käyttöön webhotellipaketin osoittaman aliverkko-osoitteiden määrän verran.

Ominaisuus on näppärä kun halutaan toteuttaa erillinen, esimerkiksi kampanjaluonteinen tai muulla tavoin pienempi sivusto, joka ei välttämättä tarvitse omaa verkko-osoitetta. Aliverkko-osoitteet ja niihin liitetyt FTP-tunnukset asiakas voi luoda itsenäisesti hallintapaneelin kautta.

Huom!Jos kuitenkin tarvitaan uusi verkko-osoite omalla sivutilalla, tulee tällöin tilata uudelle verkko-osoitteelle oma webhotellipaketti. Yksittäisen webhotellipaketin sivutilaa ei voi jakaa useammalle ensisijaiselle verkko-osoitteelle siten, että jokaisella olisi oma kotisivutilansa.

Mikäli webhotellipaketin yhteyteen tarvitaan kuitenkin enemmän aliverkkotunnuksia, näitä on tilattavissa viiden kappaleen erissä seuraavana lisäpalveluna:

 Lisäpalvelu  Lisähinta
 Aliverkko-osoitteet +5 kpl  + 1 € / kk

Takaisin