Nettihotelli Internet Oy on virallinen .fi-verkkotunnusvälittäjäKotimaisen .fi-päätteisen verkkotunnuksen hakeminen

Verkkotunnuslain muutoksen myötä jatkossa kaikki yritykset ja yksityishenkilöt kotipaikasta riippumatta voivat rekisteröidä itselleen .fi-verkkotunnuksen. Rekisteröinti ei ole kuitenkaan enää 5.9.2016 alkaen mahdollista suoraan Viestintäviraston verkkotunnuspalvelun kautta, vaan se on tehtävä erillisen verkkotunnusvälittäjän kautta. Nettihotelli Internet Oy on virallinen.fi-verkkotunnusvälittäjänä ja saat kaikki verkkotunnuksiin liittyvät palvelut suoraan kauttamme.

Suomalaisen .fi-päätteisen verkkotunnuksen hakemiseen liittyy kuitenkin edelleen kansainvälisistä verkkotunnuksista poikkeavia vaatimuksia, vaikka muutoksessa .fi-päätteisten domainien rekisteröintivaatimuksia höllennettiinkin. Tietoyhteiskuntakaaren mukaan verkkotunnus ei saa rekisteröintihetkellä vastata tai muistuttaa toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Viestintävirasto voi poistaa toisen tunnusmerkkioikeutta loukkaavan verkkotunnuksen oikeudenhaltijan vaatimuksesta.

Suojattuja nimiä tai merkkejä ovat

  • Suomen kauppa-, tavaramerkki-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityt nimet tai tavaramerkit
  • Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) tavaramerkkirekisteriin merkityt tavaramerkit
  • Julkisyhteisön tai sen toiminimelimien nimet (esim. kaupungit, kunnat, virastot jne.)
  • Toiminimi- ja tavaramerkkilaissa tarkoitetut vakiintuneet nimet, toissijaiset tunnukset tai tavaramerkit

Uudistuneen verkkotunnussääntelyn mukaan luonnollisen henkilön etu- ja sukunimen yhdistelmä ei kuitenkaan ole enää suojattu. Nimi, joka on rekisteröity tavaramerkkinä tai toiminimenä ennen fi-verkkotunnuksen rekisteröintihetkeä, voi saada suojaa.

Vastuu .fi-verkkotunnuksen rekisteröintikelpoisuuden tarkistamisesta

Fi-verkkotunnuksen hankkiva käyttäjä vastaa itse siitä, ettei verkkotunnus oikeudettomasti perustu toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin. Huolehdi, että haluamasi fi-verkkotunnus rekisteröintihetkellä

  • ei ole toisen suojattu nimi tai tavaramerkki
  • ei muistuta toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä siten, että sinun voitaisiin tulkita rekisteröineen verkkotunnuksesi hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Voit halutessasi tutustua myös Viestintäviraston .fi-verkkotunnusivuihin täällä - tai mikäli sinulla on kysyttävää verkkotunnuksiin liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Takaisin