Aliverkkotunnusten (subdomains) luominen

Jokaisen kotisivutilalla varustetun verkko-osoitteen yhteyteen (esim. omaosoite.com) voidaan luoda haluttu määrä aliverkko-osoitteita (esim. aliosoite.omaosoite.com) eli ns. subdomaineja, jotka käyttävät verkko-osoitteelle varattua sivutilaa.

Aliverkko-osoite soveltuu käyttöön hyvin sellaisissa tapauksissa, kun halutaan luoda jokin pienempi verkkosivu, joka ei välttämättä tarvitse omaa verkko-osoitetta eikä merkittävästi sivutilaa (esimerkiksi väliaikainen kampanjasivu tms).

Voit luoda palvelupakettiisi kuuluvan määrän aliverkko-osoitteita hallintapaneelissa seuraavasti:

  • WebhotellivalikkoMikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Webhotelli' -alasvetovalikosta se webhotelli, jonka ensisijaiselle verkkotunnukselle haluat tehdä aliverkkotunnuksen.
  • Valitse 'Kotisivutila & verkkotunnukset'. Sivulta löydät painikkeen 'Lisää webhotelliin uusi aliverkkotunnus' jota klikkaamalla pääset määrittämään haluamasi aliverkkotunnuspäätteen.
  • Syötä avautuvalla sivulla haluamasi aliverkko-osoitteen alkuosa kohtaan 'Aliverkkotunnuksen muoto'.Lisää webhotelliin uusi aliverkkotunnus
  • Samassa yhteydessä voit myös määritellä aliverkkotunnuksen kotihakemiston (hallintapaneeli tarjoaa esim. muotoa 'aliverkko.omadomainisi.com' joka voi jäädä myös oletusarvoiseen muotoonsa). Hakemisto sijoitetaan samaan webhotellisi juurihakemistoon ensisijaisen verkkotunnuksesi httpdocs-hakemiston kanssa.
  • Uuden aliverkkotunnuksen luominenPaina 'Ok'. Aliverkkotunnus luodaan ja näkyy tämän jälkeen listassa sisennettynä. Klikkaamalla aliverkkotunnusta, voit tarvittaessa jälkikäteen muokata sen nimeä.

Voit nyt sijoittaa aliverkkotunnukseen tarkoitetun sivusisällön hakemistoon, mikä luontivaiheessa määriteltiin (esim. 'aliverkko.omadomainisi.com'). Hakemistoon pääsee käsiksi samalla FTP-tunnuksella, millä kirjaudutaan ensisijaisen verkkotunnuksen httpdocs-levytilaankin.

Huomaathan, että aliverkko-osoitteet kuluttavat samaa verkko-osoitteellesi varattua kotisivutilaa (esim. 250 MB) siinä missä varsinainenkin verkko-osoite. Mikäli luot useita aliverkko-osoitteita ja sijoitat niihin paljon kotisivutiedostoja, huomaa että samalla myös kotisivuntilatarpeesi voi kasvaa. Tee tarvittaessa lisätilaus.

Huom!Vaikka voitkin jakaa webhotellisi kotisivutilaa useammille aliverkkotunnuksille, niiden kaikkien tulee perustua ensisijaiseen verkko-osoitteeseesi. Jos taas haluat oman erillisen verkko-osoitteen uudelle sivulle, sinun tulee tilata sitä varten oma webhotellipakettinsa. Huomaathan myös, että aliverkkotunnusta ei tulisi nimetä kenekään toiminimiä tai tavaramerkkejä loukkaavalla tavalla.

Erillinen FTP-käyttäjätunnus aliverkkotunnukselle

Aliverkkotunnukselle voidaan toteuttaa myös erillinen FTP-käyttäjätunnus, millä on mahdollista päästä ainoastaan määrättyyn aliverkkohakemistoon (esim. 'aliverkko.omadomainisi.com'). Toiminto on hyödyllinen, mikäli haluat rajoittaa kotisivujen suunnittelijan pääsyä vain määräämääsi aliverkkotunnuksen hakemistoon. Ohjeet erillisten FTP-tunnusten tekemiseksi löytyvät täältä.

Takaisin Lue lisää