Hakemistojen suojaaminen salasanalla

Mikäli osa kotisivuhakemiston alihakemistoista (esimerkiksi Intranet-sivut) halutaan salasanasuojata, hallintapaneeli tarjoaa helpon tavan tähän seuraavalla tavalla:Webhotellivalikko

Tietyn hakemiston suojaaminen salasanalla

Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta sen webhotellin ensisijainen verkkotunnus, jonka FTP-tunnuksen salasanan haluat vaihtaa. Tämän jälkeen valitse:Salasanasuojatut hakemistot

  • 'Näytä lisää/Näytä vähemmän' -> 'Salasanasuojatut hakemistot'

Huom!Avautuvalla sivulla näet yhden valmiin salasanasuojatun hakemiston nimeltä /plesk-stat. Tämä on WWW-tilastosivun salasanasuojaus.

Klikkaa tämän jälkeen 'Lisää salasanasuojattu hakemisto' ja syötä avautuvalle sivulle hakemiston nimi. Suojattavan hakemiston nimeksi syötetään 'httpdocs' kotisivukansion sisällä sijaitseva suojattava hakemisto (esimerkiksi 'salaista'). Mikäli hakemistoa ei ole, hallintapaneeli luo sellaisen.

Tarkista seuraavaksi, että hakemiston sijainti -kohdassa on ruksittuna 'Kotikansio' (joka tarkoittaa siis httpdocs-hakemistoa tai muunnimistä, esimerkiksi aliverkkotunnuksen kotihakemistoa) ja ruksia ei taas ole kohdassa 'cgi-bin'. (Mikäli ruksit kohdan 'cgi-bin', uusi salasanasuojattu hakemisto luodaan sen sijasta 'cgi-bin' hakemistoon - tilanteessa mikäli cgi-bin hakemisto sijaitsee httpdocs-hakemiston ulkopuolella..)Hakemistojen suojaus salasanalla

Huom!Mikäli jätät oletusarvoisen kauttaviivan (/) kansion nimeksi, suojaa hallintapaneeli tällöin kotisivuhakemiston 'httpdocs' ja tällöin käyttäjät eivät pääse edes kotisivujesi etusivulle ilman erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ominaisuus on näppärä, jos haluat esimerkiksi estää sivuillesi pääsyn ennen niiden valmistumista tai haluat antaa pääsyn ainoastaan tietyille käyttäjille etukäteen.

Syötä vielä lopuksi haluamasi otsikkoteksti, jota käytetään salasanakehotteessa. Otsikkoteksti voi olla esimerkiksi salasanaa pyytävä, esim. 'Anna salasana'. Paina tämän jälkeen Ok.

Käyttäjien lisääminen salasanasuojattuun hakemistoon

Käyttäjän lisääminen salasanasuojatulle hakemistolleLuotuasi uuden salasanasuojatun hakemiston voit luoda tämän jälkeen salasanasuojattuun hakemistoon haluamasi määrän käyttäjätunnuksia klikkaamalla ensin suojaamasi hakemiston nimeä ja tämän jälkeen painiketta 'Lisää käyttäjätunnus'.

Tällä sivulla pyydetään käytännössä vain käyttäjätunnuksen nimeä ja salasanaa kahteen kertaan, jotka syötettyäsi voit painaa 'Ok'.

Mikäli et luo yhtään käyttäjää, kellään ei ole pääsyä kyseiseen hakemistoon, mikä siis voi myös soveltua joihinkin tarpeisiin.

Huom!Mikäli saat käyttäjän luomisenkin jälkeen virheilmoituksen 'Virhe 500 - Internal Server Error' avatessasi uuden salasanasuojatun hakemiston huomaathan, että luonnin jälkeen kuluu noin 5 minuuttia, ennen kuin salasanasuojattu hakemisto alkaa toimia palvelimellamme.

Huom!Huomaathan myös, että onnistuneestakin kirjautumisesta salasanasuojattuun hakemistoon saat virheilmoituksen 404 - Sivua ei löydy, ellet ole lisännyt hakemistoon tarvittavaa index-etusivua, tai kytkenyt päälle hakemiston listausta, jolloin palvelin ei löydä hakemiston mahdollista muuta sisältöä.

Mikäli salasanasuojatulla hakemistolla on useita käyttäjiä, kullekin käyttäjälle kannattaa luoda tietoturvasyistä oma henkilökohtainen tunnus. Tarvittaessa voit myös vaihtaa käyttäjän salasanaa klikkaamalla käyttäjänimeä ja syöttämällä uuden salasanan kahteen kertaan.

Käyttäjien poistaminen

Voit poistaa haluamasi käyttäjän valitsemalla:

  • 'Näytä lisää/Näytä vähemmän' -> 'Salasanasuojatut hakemistot'

Klikkaa tämän jälkeen klikkaa listasta hakemiston nimeä, jonka olet salasanasuojannut. Ruksi avautuneelta sivulta käyttäjänimi ja paina linkkiä 'Poista'.

Salasanasuojauksen poistaminen hakemistosta

Voit poistaa kansion salasanasuojauksen käyttäjän valitsemalla:

  • 'Näytä lisää/Näytä vähemmän' -> 'Salasanasuojatut hakemistot'

Ruksi tämän jälkeen avautuneelta sivulta salasanasuojatun hakemiston nimi ja painamalla 'Poista suojaus'. Hallintapaneeli ei poista itse kansiota tai sen sisältöä, ainoastaan salasanasuojauksen kansiosta. Mikäli haluat poistaa myös suojatun kansion ja/tai sen sisällön, voit tehdä tämän joko FTP-yhteyden avulla tai hallintapaneelin tiedostojen siirrossa:

  • Klikkaa hallintapaneelissa 'Tiedostot' ja siirry klikkaamalla hakemistoon 'httpdocs' sekä ruksi ko. kansion nimi ja valitse 'Poista'. Vahvista poisto ja paina 'Kyllä'.

Takaisin Lue lisää