MySQL ja PostgreSQL -tietokantatuki

Tietokannoilla tarkoitetaan erillistä tietokantapalvelua, johon palvelinpohjaiset julkaisujärjestelmät (esimerkiksi Joomla, Wordpress, Drupal jne.) tai verkkokaupat (OsCommerce, Cubecart jne.) voivat tallentaa sivuston tekstisisältöä tai tuotetietoja. Tietokantapalvelu mahdollistaa suuren tietomäärän käsittelyn nopeammin kuin erillisiin tekstitiedostoihin tallennettuna - ja täten useimmat nykyaikaiset palvelinpohjaiset sovellukset edellyttävätkin tietokantatukea webhotellilta.

Nettihotellin webhotellipalveluista tietokantatuki kuuluu Huone-, Sviitti- ja Lukaali -paketteihin, joihin kuhunkin kuuluu tuki yhdelle tai useammalle tietokannalle. Yleisin tietokantatyyppi on MySQL, mutta palvelimellamme on mahdollista käyttää myös harvinaisempaa PostgreSQL-tietokantaa.

Tietokantojen käyttöönotto

Kun olet varmistunut siitä, että webhotellipalveluusi kuuluu tarvittava tietokantatuki, seuraavaksi tulee päättää miten palvelinpohjainen sovellus on tarkoitus asentaa palvelimelle. Jos sovellus asennetaan hallintapaneelin sovellusarkistosta, tietokantaa ei tarvitse erikseen luoda, vaan sovellusarkisto huolehtii itse kannan luomisesta. Tällöin webhotellissasi tulee olla vähintään yksi tietokantatuki ns. vapaana resurssina.

Tämän näet hallintapaneelista klikkaamalla kohdasta 'Tilinhallinta' ja valitsemalla tämän jälkeen halutun webhotellin (mikäli siis pääkäyttäjätunnukseen on liitetty useampia):

Hallintapaneelin päävalikko: Tilinhallinta

Tietokantojen lukumääräTietokantojen lukumäärä näkyy Resurssit-välilehdellä muodossa esim. Tietokannat 1 käytössä / maksimi 10.

Jos taas sovellus on tarkoitus asentaa FTP:llä palvelintilaan lataamalla ja valmistajan ohjeita noudattaen, tällöin tietokanta tulee luoda sovellusta varten etukäteen valmiiksi hallintapaneelista. Ole hyvä ja tutustu tähän liittyviin ohjeisiin.

Tietokantojen siirtäminen

Mikäli siirryt Nettihotellin asiakkaaksi toiselta palveluntarjoajalta ja olemassa oleva sivusisältö tietokantoineen on tarkoitus siirtää palveluun, tutustu myös tietokantojen viemiseen ja tuomiseen liittyviin ohjeistoihin.

Takaisin Lue lisää