Tietokantojen luominen ja muokkaaminen

Ennen tietokannan käyttöönottoa vähintään yksi tietokanta tulee luoda ja määritellä sille vähintään yksi salasanalla varustettu tietokantakäyttäjä. Tietokantojen luominen, muokkaaminen, salasanojen vaihtaminen sekä poistaminen tapahtuu hallintapaneelissa kohdassa seuraavasti:Webhotellivalikko

  • Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Valittuna' -alasvetovalikosta se webhotelli, jolle haluat luoda tietokannan.

  • TietokannatValitse tämän hallintapaneelin päävalikosta 'Tietokannat' (valikon kohta on näkyvissä ainoastaan, mikäli webhotellipakettiisi kuuluu tietokantatuki, alk. Huone 1 GB).

Voit luoda uuden tietokannan painikkeella 'Luo uusi tietokanta' ja syöttämällä avautuneelle sivulle tietokannan nimen ja valitsemalla tyypin (MySQL tai PostgreSQL). Tietokannan nimi alkaa aina pääkäyttäjätunnuksellasi tai siitä johdetulla lyhenteellä, joka erotetaan valitsemastasi loppuosasta alaviivalla. Tämä ainoastaan palvelimen ylläpidon helpottamiseksi.

Tietokannan ja tietokantakäyttäjän luominenSamalla sivulla alempana voit määritellä myös uuden tietokantakäyttäjän, jolla kantaan muodostuu pääsy. Myös käyttäjätunnus alkaa aina pääkäyttäjätunnuksestasi johdetulla lyhenteellä, joka erotetaan alaviivalla. Syötä lisäksi tietokantakäyttäjälle tarkoitettu salasana kahteen kertaan ja paina 'Ok' jolloin tietokanta sekä tietokantakäyttäjä luodaan.

Tietokanta-asetukset

Useimmissa tapauksissa tietokantoja ei ole tarpeen luomisen jälkeen tämän enempää muokata, vaan asennettava palvelinpohjainen ohjelma luo tarvittavat taulut edellisellä kohdassa luomaasi tietokantaan automaattisesti asennuksen yhteydessä, kunhan vain syötät tarvittavat tiedot asennuksen kohdassa jossa näitä kysytään (tai muokkaamalla sovelluksen konfiguraatiotiedostoa). Kysyttävät ovat yleensä seuraavankaltaiset:

  • Tietokantapalvelin: localhost
  • Tietokannan nimi: kayttajatu_tietokanta (eli itse luomasi tietokannanimi)
  • Tietokantakäyttäjä: kaytta_tietokanta (eli itse määrittämäsi tietokantakäyttäjän nimi)
  • Tietokantasalasana: ******* (eli itse määrittämäsi tietokantakäyttäjän salasana)

Tietokantojen muokkaaminen ja muut tietokantatoiminnot

Jos kuitenkin tarvitset muokata MySQL-tietokantoja erillisellä ohjelmalla, hallintapaneelista löytyy painike 'phpMyAdmin' (tai 'phpPgAdmin' jos kyse on Postgre-tietokannasta) jota klikkaamalla pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan tietokantasisältöä.

Tietokannan muokkaaminen

Ohjelmilla voit tarvittaessa myös viedä ja tuoda tietokantoja palvelimelle sekä palvelimelta pois.

Huom!Ole kuitenkin aina varovainen tehdessäsi muutoksia suoraan tietokantaan. On mahdollista, että tietokanta korruptoituu tai tuhoutuu, mikäli et tiedä mitä teet. Tee aina palautuspiste tai ota muulla tavoin aina varmuuskopio tietokannasta ennen muutosten tekemistä.

Takaisin Lue lisää