Ylimääräisten FTP-tunnusten luominen

Kaikkiin webhotelleihimme kuuluu avausvaiheessa luotu ensisijainen FTP-käyttäjätunnus ja salasana, mikä on mainittu avausvaiheessa asiakkaalle lähetetyissä ohjeviesteissä. Webhotellin pääkäyttäjätunnuksella on kuitenkin mahdollisuus luoda myös ylimääräisiä FTP-tunnuksia, joilla pääsyä voidaan rajoittaa esimerkiksi vain aliverkkotunnuksen kotihakemistoon.

Huom!Luotavien ylimääräisten FTP-tunnusten määrä riippuu webhotellipaketistasi. Yleensä määrä on rajattu samaksi kuin aliverkkotunnusten (eli 1-5 kpl).

Ylimääräisten FTP-tunnusten luominen tapahtuu hallintapaneelissa seuraavasti:

  • WebhotellivalikkoMikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia saman pääkäyttäjätunnuksen alaisuudessa olevia webhotelleja, valitse ensin hallintapaneelin ylälaidan 'Webhotelli' -alasvetovalikosta se webhotelli, jonka yhteyteen haluat luoda ylimääräisen FTP-tunnuksen.
  • Klikkaa 'Kotisivutila & verkkotunnukset' -> 'FTP-tunnukset' -> 'Luo FTP-tunnus'
  • Määritä kohtaan 'FTP-tunnuksen nimi' haluamasi tunnus
  • Uuden FTP-tunnuksen lisääminenMääritä 'Kotihakemisto' -kohtaan se hakemisto, johon haluat antaa FTP-tunnukselle pääsyoikeuden. Oletusarvoinen muoto '/' vastaa ensisijaista FTP-tunnusta, eli tätä käyttäen FTP-tunnuksella on pääsy kaikkialle: sekä ensisijaisen verkkotunnuksen kotisivutilaan ('httpdocs') sekä myös kaikkiin mahdollisiin aliverkkotunnuksiin (esim. 'aliverkko.omadomainisi.com', 'toinen.omadomainisi.com' jne). Voit kuitenkin rajata pääsyn esim. pelkkään aliverkkotunnukseen määrittelemällä kohtaan aliverkkotunnuksen kotihakemiston (esim. '/aliverkko.omadomainisi.com').
  • Paina 'Ok' ja tunnus luodaan.

Mikäli luodun tunnuksen ominaisuuksia (salasanaa, pääsyä hakemistoon tms.) halutaan jälkikäteen muokata, onnistuu se tältä samaiselta sivulta klikkaamalla sivulla listattua FTP-tunnuksen nimeä.

Takaisin Lue lisää