Navigoiminen Plesk-hallintapaneelissa

ja hallinnoitavan webhotellin valitseminen

Plesk-hallintapaneelin etusivuKirjauduttuasi onnistuneesti hallintapaneeliin, avautuu hallintanäkymäsi etusivu, jonka näet kuvassa oikealla.

Mikäli olet uusi asiakkaamme ja pääkäyttäjätunnukseesi on liitetty ainoastaan yksi webhotellipalvelu, pääset hallitsemaan suoraan siihen liittyviä asetuksia ja ominaisuuksia ilman erillistä valintaa.

Mikäli kuitenkin olet tilannut meiltä useampia webhotellipalveluita, jotka on liitetty samaan asiakkuuteen (samaan pääkäyttäjätunnukseen), tällöin voit hallita jokaisen webhotellisi asetuksia ja ominaisuuksia saman pääkäyttäjätunnuksen alta. Tämä edellyttää sitä, että valitset kulloinkin hallittavan webhotellipalvelun hallintapaneelin ylälaidassa näkyvästä 'Webhotelli' -valikosta:Webhotellivalikko

Valittuasi sen webhotellin, jota haluat hallita, voit siirtyä tekemään hallintatoimenpiteitä siirtymällä päävalikossa haluttuun kohtaan. Tärkeimmät toimenpiteet on listattu näillä ohjesivuilla.

Hallintapaneelin päävalikko ja tärkeimmät toiminnot

Hallintapaneelin päävalikko: EtusivuLiikkuminen hallintapaneelissa tapahtuu seuraavan päävalikon kautta:

  • Webhotellit ja verkkotunnukset sisältää toiminnot webhotelliin kuuluvien resurssien hallinnoimiseksi
  • Sähköpostit-välilehdeltä pääset tarkastelemaan, luomaan, muokkaamaan ja poistamaan webhotelliin kuuluvia sähköpostilaatikoita ja säätämään sähköpostiasetuksia
  • Sovellukset-valikosta pääset sovellusarkistoon, josta voidaan asentaa yli 150 ilmaissovellusta helposti muutamalla hiiren klikkauksella (edellyttää tietokantatukea).
  • Tiedostot-valikon kautta voidaan siirtää tiedostoja levytilaan ilman erillistä FTP-sovellusta
  • Tietokannat-valikon kautta luot, muokkaat ja poistat MySQL- ja PostgreSQL-tietokantoja (edellyttää tietokantatukea webhotellilta)
  • Tilastot-kohdasta pääset tarkastelemaan webhotelliisi kuuluvan levytilan ja liikennöinnin kulutusta
  • Käyttäjät-välilehdeltä voit hallita ja luoda erilaisia käyttäjätilejä
  • Omat tiedot-valikko mahdollistaa omien tilitietojen hallinnan ja pääkäyttäjätunnuksen salasanan vaihtamisen

Huom!Huomaathan, että webhotellistasi ja sen lisäominaisuuksista riippuen välttämättä kaikkia samoja toiminnallisuuksia ei ole näkyvillä, kuin näissä ohjeissa näkyvissä kuvankaappauksissa.

Takaisin Lue lisää