Palautuspisteiden luominen ja palauttaminen

Palautuspisteiden avulla teet webhotellistasi helposti omia varmuuskopiopisteitä, joihin voit tarvittaessa palata esimerkiksi oman julkaisujärjestelmäpäivityksen epäonnistuessa tai poistaessasi vahingossa tiedostoja levytilastasi.  

Nettihotellin webhotellipalveluihin kuuluu automaattinen asiakasdatan varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa. Kotisivusi ja palvelimella sijaitsevat sähköpostisi on siis varmuuskopioitu toimestamme, vaikka et tekisi mitään toimia asian eteen. Mikäli kuitenkin näistä ylläpidon tekemistä palvelintason varmuuskopioista joudutaan asiakkaan pyytämänä tekemään palautuksia, tämä on maksullinen työsuorite (79,00e/kerta).

Tarjoamme asiakkaillemme kuitenkin myös mahdollisuuden luoda levytilastaan erillisiä palautuspisteitä ja palauttaa niitä itsenäisesti maksutta. Palautus kuitenkin edellyttää, että olet etukäteen luonut tai ajastanut palautettavan palautuspisteen. Tällainen kannattaakin tehdä aina ennen suurempien muutosten tekemistä webhotelliisi (esimerkiksi sovelluksen päivitys, tietokantojen suuri muokkaus tms.)

Palautuspisteen luominen

Palautuspiste voidaan luoda joko yksittäisestä webhotellista tai pääkäyttäjätunnukseen liitetyistä kaikista webhotelleista kerralla. (Jälkimmäisellä vaihtoehdolla on merkitystä vain mikäli pääkäyttäjätunnukseesi kuuluu useampia webhotelleja). Ohjeessa käymme läpi palautuspisteen luomisen yksittäisestä webhotellista - ja se onkin ensisijaisesti suositeltava vaihtoehto, sillä palautettaessa voidaan tällöin yksitellen valita, mitkä webhotellin osat (esim. kotisivutila, tietokannat, sähköpostit) palautetaan.

Ollessasi kirjautuneena hallintapaneelissa pääkäyttäjätunnuksin, valitse ensimmäiseksi 'Omat tiedot'. Tältä sivulta löydät painikkeen 'Pääkäyttäjätunnuksen palautuspisteet' (jolla siis tehtäisiin palautuspisteitä kaikista webhotelleista kerralla) sekä listan webhotelleista, jotka kuuluvat tähän pääkäyttäjätunnukseen.

Oma tili

Valitun webhotellin palautuspisteetKlikkaamalla halutun webhotellin verkkotunnusnimeä pääset sivulle, josta löydät painikkeen 'Valitun webhotellin palautuspisteet'. Klikkaa tätä:

Huom!Huomaathan, että 'Valitun webhotellin palautuspisteet' -sijaintiin pääsee myös kohdasta 'Webhotellit ja verkkotunnukset' -> 'Palautuspisteet'.

Avautuvalla sivulla listataan aikaisemmin mahdollisesti luodut palautuspisteet. Mikäli näitä ei ole, näet tekstin 'Kohteita ei löytynyt'. Luodaan ensimmäinen palautuspiste painikkeella 'Luo palautuspiste'.

Hallintapaneeli: Palautuspisteet

Luodessasi uutta palautuspistettä tarkista, että palautuspisteeseen tallentuvat kaikki webhotellin osat, eli ruksittuna ovat myös kohdat 'Sähköpostisisältö' ja 'Levytilan sisältö ja tietokannat':

Hallintapaneeli: Palautuspisteen tekeminen

Huom!Palautuspisteiden viemää tilaa voi säästää valitsemalla palautuspisteen tyypiksi 'Inkrementaalinen', jolloin ensimmäisen palautuspisteen jälkeen luotavat palautuspisteet sisältävät vain muuttuneet tiedostot.

Paina sivun alalaidasta 'Ok' ja palautuspisteen luominen alkaa. Mikäli tiedostoja on paljon, luominen voi kestää jopa useampia minuutteja. Palautuspisteen valmistuttua näet sen luontipäivämäärän, kommentit ja tiedostokoon: 

Hallintapaneeli: Palautuspisteet

Kun palautuspiste on luotu, se ilmestyy 'Palvelimen levytila' -välilehdelle, josta näet sen viemän koon ja josta voit myös palauttaa sen tarvittaessa.

Huom!Voit halutessasi ottaa palautuspisteitä myös toisella palvelimella sijaitsevaan levytilaan klikkaamalla 'FTP-palvelimen asetukset' ja määrittämällä tänne vaadittavat asetukset FTP-yhteyttä varten. Asetusten määrittämisen jälkeen palautuspisteen luomisen yhteydessä on mahdollista valita tallennuskohteeksi ulkoinen FTP-palvelin.

Palautuspisteen luominen ajastetusti

Mikäli haluat, voit luoda palautuspisteen myös ajastetusti esimerkiksi joka päivä tai kerran viikossa, jolloin sinulla on käytettävissä palautuspisteitä myös yllättävissä ongelmatilanteissa. Huomaathan kuitenkin, että ajastetut palautuspisteet lisäävät webhotellisi levytilan kulutusta merkittävästi, joten ajastettuja palautuspisteitä tulee käyttää harkiten. Kytkeäksesi ajastuksen päälle klikkaa ensin 'Palautuspisteiden ajastaminen':

Hallintapaneeli: Palautuspisteen palauttaminen

Rastita avautuvalta sivulta 'Kytke päälle palautuspisteiden ajastus' ja muista myös tarkistaa, että 'Sähköpostisisältö' sekä 'Levytilan sisältö ja tietokannat' ovat ruksittuna, jotta myös webhotellin tietosisältö tallentuu palautuspisteeseen:

Hallintapaneeli: Palautuspisteen ajastaminen

Sivulla voit myös valita, otetaanko palautuspiste päivittäin, viikoittain vai kuukausittain ja mihin kellonaikaan. Voit myös säästää palautuspisteiden viemää tilaa rastittamalla kohdan 'Ota palautuspisteet inkrementaalisesti' jolloin voit myös määritellä aikavälin, minkä kuluessa palautuspiste otetaan täydellisenä. Kenttään 'Säilytä palautuspisteet' voit määritellä keston, jonka jälkeen järjestelmä poistaa automaattisesti vanhempia palautuspisteitä.

Huom!Käyttäessäsi inkrementaalista palautuspisteen tallennusta palautuspisteestä otetaan ensin täysi varmuuskopio ja tämän jälkeen osakopioita. Mikäli tarvitset myöhemmin poistaa palautuspisteitä manuaalisesti huomaathan, että osakopioiden säilyttäminen ei ole mahdollista, mikäli vanhin täydellinen palautuspiste poistetaan. Suositeltavaa onkin ottaa myös täydellisiä palautuspisteitä riittävän tiheästi (esim. viikoittain tai korkeintaan kuukausittain), jotta myös palautuspisteiden järkevä poistaminen on mahdollista.

Tämän jälkeen paina 'OK' ja ajastetun palautuspisteen asetukset tallentuvat ja seuraava palautuspiste luodaan määrittämänäsi ajankohtana. Voit tarkastella ja muokata ajastusta tarvittaessa tämän jälkeen saman 'Palautuspisteen ajastaminen' -painikkeen kautta.

Webhotellin palauttaminen palautuspisteestä

Kun palautat palautuspistettä, huomaathan, että palautuspisteitä voi olla useammassa sijainnissa. Valitse ensimmäiseksi 'Omat tiedot'. Tältä sivulta löydät 'Pääkäyttäjätunnuksen palautuspisteet' sekä 'Valitun webhotellin palautuspisteet' -painikkeet (jonka nähdäksesi voit joutua valitsemaan webhotellin ensin). Tarkista ensimmäiseksi, kumpaankon sijaintiin palautuspisteesi on luotu.

Huom!Huomaathan, että 'Valitun webhotellin palautuspisteet' -sijaintiin pääsee myös kohdasta 'Kotisivutila & verkkotunnukset' -> 'Palautuspisteet'.

Tämän jälkeen klikkaa sen sen palautuspisteen luontipäivämäärää, josta haluat palautuksen tehdä:

Hallintapaneeli: Palautuspisteen palauttaminen

Sivulle aukeaa näkymä, josta voit valita mitä osia palautuspisteestä palautetaan:

Palautuspisteen palauttaminen

Valitsemalla 'Valitut kohteet' voit alempaa valita palautetaanko vain tiettyjä osa-alueita webhotellista (esim. yksittäisiä sähköpostitilejä, SSL-varmenteita, verkkotunnuksia sisältöineen, DNS-nimipalvelinasetuksia tai yksittäisiä hakemistoja ja tiedostoja). Vaihtoehtoisesti valitsemalla 'Kaikki kohteet' voit tehdä kerralla palautuksen koko webhotellista (tai valitsemalla erikseen kaikista sen asetuksista, levytilasta, tietokannoista ja sähköposteista).  

Tehtyäsi sopivat valinnat, paina tämän jälkeen 'Palauta'. Palautuksen alkaessa näet ilmoituksen:

Hallintapaneeli: Palautuspisteen palauttaminen

Palautuksen tekeminen kestää palautuspisteen koosta ja palautettavista osista riippuen muutamasta sekunnista muutamaan kymmeneen minuuttiin. Kun palautus on valmis, saat tästä seuraavan ilmoituksen:

Hallintapaneeli: Palautuspisteen palauttaminen

Tarkista vielä lopuksi, että kaikki palautettavat tiedostot ja toiminnallisuudet ovat palanneet haluamaasi palautuspisteen sisältämään tilaan.

Takaisin Lue lisää