Sisältöelementti: Palautelomake

Nettisivukoneella palaute-, yhteydenotto- tai tarjouspyyntölomakkeen toteuttaminen on todella helppoa. Siirrä muokkausvalikon Sisältö-välilehdeltä 'Palautelomake' -elementti haluamallesi sivulle, jonka jälkeen pääset muokkaamaan lomakkeen sisältöä seuraavasti:

Palautelomake - asetukset

Lomake on toimiva sellaisenaan täytettyäsi vain 'Vastaanottajat'-kenttään sähköpostiosoitteesi, johon lomake postitetaan. Halutessasi voit myös muokata lomakkeen otsikkokenttää, joka näkyy postitetun viestin otsikkona - sekä Lähetä-painikkeen nimen muotoa. Lomakkeella on myös oletusarvoisesti päällä roskapostitusrobottien toiminnan estävä kuvamuotoisten numerosarjojen kysely, jonka voit halutessasi myös kytkeä pois ottamalla ruksin pois kohdasta 'Kytke päälle lomakkeen CAPTCHA-roskapostisuojaus'.

Lomakkeen kenttiä voi myös muokata varsin vapaasti 'Kentät'-välilehden kautta:

Palautelomake - kentät

Täällä voit halutessasi lisätä ja poistaa kenttiä. Voit myös vaihtaa kentän tyyppiä tekstikentäksi, tekstilaatikoksi tai sähköpostikentäksi - sekä määritellä, mitkä kentistä ovat pakollisia täyttää. Kenttien järjestyksen muuttaminen onnistuu myös valitsemalla kenttä ja siirtämällä se haluttuun kohtaan nuolipainikkein. Kolmannella 'Vastaa' -välilehdellä voit myös määritellä sen kiitosviestin, jonka lomakkeen täyttäjä näkee lähetettyään lomakkeen.

Huom!Kenttiä mukauttamalla saat räätälöityä helposti palautelomakkeen moneen tarkoitukseen: Voit tehdä tarjouspyyntölomakkeen, ajanvarauslomakkeen, palautelomakkeen, ilmoittautumislomakkeen jne. Lomakkeita voi olla tarvittaessa siis useampiakin samanaikaisesti sivuillasi.

Takaisin Lue lisää