Sivurakenteen tarkastelu ja muokkaus

Rakentaessasi kotisivut Nettisivukoneella voit luoda uusia sivuja, muokata tai poistaa vanhoja sekä muokata näiden keskinäistä järjestystä rajattomasti. Valitse Nettisivukoneen muokkausvalikosta 'Sivut':

Nettisivukone: Menu - Sivut

Tässä näkymässä näet kotisivujesi rakenteen puumaisena valikkona, jossa sivuja voi olla 1-3 eri tasossa. Ensimmäisenä näytettävä sivu (esim. Etusivu) on ylimpänä ja tämän jälkeen sivut näytetään siinä järjestyksessä, kuin ne vastaavasti ovat sivun varsinaisissa navigaatiovalikoissa.

Sivujen liikuttelu tapahtuu valitsemalla haluttu sivu (kuvassa vihreä indikaattori) ja ohjaamalla valittua sivua nuolilla ylös-alas (jolloin sivujärjestys muuttuu) tai oikealle-vasemmalle (jolloin sivun taso muuttuu kolmessa eri tasossa). Siirtäessäsi sivua oikealle, se muuttuu edeltävälle sivulle alisteiseksi ja näytetään tällöin yleensä erillisessä alavalikossa.

Huomaathan, että voit muokata sivujesi järjestystä täysin vapaasti: Nettisivukone mukauttaa uuden järjestyksen automaattisesti sivustosi varsinaiseen, loppukäyttäjälle näkyvään valikkoon.

Huom!Huomaathan, että voit muokata sivujesi järjestystä täysin vapaasti: Nettisivukone mukauttaa uuden järjestyksen automaattisesti sivustosi varsinaiseen, loppukäyttäjälle näkyvään valikkoon.

Uuden sivun lisääminen ja vanhan poistaminen

Voit lisätä kokonaan uuden sivun painikkeella 'Lisää sivu' (ja vastaavasti poistaa painikkeella 'Poista sivu'). Lisättyäsi uuden sivun voit nimetä sen perustiedot seuraaviin kenttiin:

  • Sivun valikkonimi: Kirjoita tähän kohtaan lyhyt nimi, jolla sivu näkyy valikoissa
  • Selaimen otsikko: Tämän kentän sisältö näytetään selaimen ylälaidassa ja myös hakukoneissa. Siihen kannattaa lisätä mukaan pari tärkeintä hakusanaa
  • Sivun nimi URL-osoitteessa: Tässä voit määrittää millä nimellä sivu näkyy URL-osoitteessa (esim. http://www.omadomain.fi/sivun-nimi/)
  • Muokkaa sivun kuvausta ja hakusanoja -linkistä pääset määrittelemään sivustokohtaisen metadatan (kuvaus ja hakusanat). Tästä voi olla hyötyä hakukonetulosten kannalta. Mikäli et määrittele sivukohtaista kuvausta ja hakusanoja, käytetään yleisiä välilehdelle 'Asetukset' määriteltyjä metatietoja 

Huom!Poistaessasi sivua, ole varovainen! Valittu sivu sisältöineen poistuu välittömästi painaessasi 'Poista sivu'.

Sivujen piilottaminen tai suojaaminen salasanalla

Samasta näkymästä löydät myös kohdan 'Piilota tämä sivu', jonka rastittamalla sivu ei näy julkaistussa sivuversiossa valikoissa. Ominaisuus on hyödyllinen, mikäli haluat luoda etukäteen sivumateriaalia (esim. kampanjaa varten) jonka haluat julkaista vasta myöhemmin.

Voit myös rastittaa myös kohdan 'Suojattu sivu' jolloin kyseiselle sivulle pääsemiseksi määritellään käyttäjätunnus ja salasana, jotka on sivuille pyrkivän kävijän on syötettävä. Tällä voit toteuttaa esimerkiksi pienimuotoiset Intranet-sivut.

Muokattuasi sivurakenteen haluamaksesi, tarkistathan, että sivut näkyvät myös varsinaisissa valikoissa.

Takaisin Lue lisää