Sivuston ulkoasun mukauttaminen

Nettisivukoneella on mahdollista toteuttaa sivustolle myös näyttävä ulkoasu joko valitsemalla haluttu valmis ulkoasupohja tai mukauttamalla värejä, taustakuvia, elementtien muotoiluja ja kirjasinlajia. Mukautusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Aloittaaksesi klikkaa ensimmäiseksi 'Ulkoasu'.

Valmiit

Valmiit-välilehdeltä näet valikoiman valmiiksi generoituja sekä ammattilaisten suunnittelemia ulkoasuja. Voit vaihtaa ulkoasua vapaasti menettämättä mahdollisesti jo luomaasi sivusisältöä. Huomaathan kuitenkin, että käytettäessä web-ammattilaisten suunnittelemia ulkoasuja, näiden mukauttaminen ei ole yhtä lailla mahdollista kuin satunnaisgeneraattorin avulla luotujen valmispohjien.

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Valmiit ulkoasut

Rakenne

Tällä sivulla voit mukauttaa mm. ulkoasun rakennetta, eri sivustoalueiden leveyttä ja lukumäärää ja sivuston kokonaisleveyttä. Klikkaamalla sivustoalueita voit myös vaihtaa niiden jatkuvutta leveyssuunnassa ja tällä tavoin toteuttaa hyvin monipuolisia ja näyttäviä ulkoasuja. 

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Rakenne

Väriteemat

Kun haluat vaihtaa sivuston värimaailmaa nopeasti, väriteemat-välilehdeltä löydät alasvetovalikosta kattavan valikoiman valmiiksi luotuja tyylikkäitä väriteemoja. Voit myös luoda oman valitsemalla halutut neljä väriä värikartalta.

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Väriteemat

Värit

Värit-välilehden kautta voit määritellä jokaiselle sivustoelementille halutut värit, liukuvärin tai vaikka taustakuvan. Tämä mahdollistaa erittäin näyttävien graafisten ulkoasujen toteuttamisen. Lisäksi sivustolla voi määritellä kirjasinten ja linkkien värityksen.

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Värit

Kirjasimet

Tällä välilehdellä voit vaihtaa otsikoiden ja leipätekstin kirjasinlajin, koon ja tehosteen haluamaksesi. Oikeanpuoleisesta esikatselusta voit tarkistaa muutosten vaikutuksen ennen niiden hyväksymistä. Muutokset astuvat voimaan kaikkialla sivustollasi, ellet ole erikseen määrittänyt tiettyihin kappaleisiin eri fontteja.

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Kirjasimet

Kulmat

Kulmat-välilehden kautta on mahdollista toteuttaa helposti pyöristyksiä eri sivuelementteihin. Tällä tehosteella saat pehmennettyä ulkoasua haluamiltasi osin.

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Kulmat

Reunat

Välilehden kautta pääset lisäämään sivustoon näyttäviä sisä- tai ulkoreunuksia. Näillä tehosteilla saa nopeasti ryhtiä erilaisiin ulkoasuratkaisuihin.

Nettisivukone: Menu - Ulkoasu: Reunat

Ulkoasun mukauttamisen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat - kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja. Mikäli lopputulos ei ole haluttu, voit aina perua tekemäsi muutokset ennen niiden hyväksymistä. Ennen suurempia muutoksia suosittelemme kuitenkin aina tallentamaan ajantasaisen työversion, johon tarvittaessa voi palata.

Huom!Huomaathan, että sivuston ulkoasu tulisi määrittää sellaiseen leveyteen, että se näkyy useimmilla näytöillä ilman, että vaakavieritystä tarvitaan. Hyvä arvo on esimerkiksi vakiomuotoinen 910px leveyttä, jolloin sivusto näkyy kaikilla käyttäjillä ongelmitta 1024 x 768 resoluutiosta ylöspäin.

Takaisin Lue lisää